Pages in topic: [1 2] > |
де на клавіатурі апостроф? 投稿者: Alexander Onishko
|
Я страшенно вибачаюсь за таке дилетантське питання, але де на клавіатурі апостроф? | | |
Мене це теж дуже цікавило. Я знаю два методи:
1) незграбний на вигляд — *
2) незграбний для набору — Ctrl+C Ctrl+V | | |
можна ще так: | Sep 5, 2007 |
Трішки зручніше, але не надто - Alt-39 на бічній цифровій клавіатурі.
Там же ґ - 0180, Ґ - 0165 | | |
_Alena ウクライナ Local time: 05:15 スペイン語 から ウクライナ語 + ...
Або Ctrl+Shift для переключення мови, якою можна набрати апостроф.
А під Лінуксом є, знаходиться вгорі зліва перед "1".
А от @ здається є тільки на англійській клавіатурі?
[Edited at 2007-09-05 11:12] | |
|
|
А я переходжу на англійську клавіатуру, вставляю апостроф, а потім відразу ж повертаюсь на українську | | |
Alexey Pylov ウクライナ Local time: 05:15 2006に入会 英語 から ロシア語 + ... SITE LOCALIZER
[пункты меню - в русском Ворде]:
Вставка -- Символ -- [ знаходимо апостроф ] -- Сочетание Клавиш -- [ призначаємо яке завгодно сполучення клавіш, наприклад ALT+' ] -- користуємося | | |
нажаль, це лише для ворда. | | |
Ludwig Chekhovtsov wrote:
А я переходжу на англійську клавіатуру, вставляю апостроф, а потім відразу ж повертаюсь на українську
... і я робив, але так мені набридло, що вирішив запитати про інші способи
Поки що зупинився на Alt + 0039
Але все ж таки - має ж він десь бути в українській розкладці?! | |
|
|
StrangeUkrainian | Sep 7, 2007 |
На теренах якогось форуму хтось повідомив, що використовує розкладку StrangeUkrainian, де начебто клавіші з російською літерою "ё" (понад табулятором), що наявна у стандартній український розкладці під Windows, відповідає "апостроф".
ось ще надибала... See more На теренах якогось форуму хтось повідомив, що використовує розкладку StrangeUkrainian, де начебто клавіші з російською літерою "ё" (понад табулятором), що наявна у стандартній український розкладці під Windows, відповідає "апостроф".
ось ще надибала : українська розкладка клавіатури для Windows XP з апострофом "ol03g" або "ol03a"
http://liutyi.neon.net.ua/uakbd/
[Редактировалось 2007-09-07 08:27] ▲ Collapse | | |
|
у Ворді: правий Alt + Г або Shift + Alt + Г , але я користуюсь клавішею праворуч від лівого Shift'a (між лівим Shift'ом та Z (англ. клавіатура) / Y (німецька). | | |
і ще одна цитата "з бородою" | Sep 7, 2007 |
http://www.enetplanet.com/kb_ua/
Повноцінна українська клавіатура
Компанія «Майкрософт Україна» найближчим часом випустить клавіатуру з повноцінною українською розкладкою. До її складу будуть включені нові символи — зн... See more http://www.enetplanet.com/kb_ua/
Повноцінна українська клавіатура
Компанія «Майкрософт Україна» найближчим часом випустить клавіатуру з повноцінною українською розкладкою. До її складу будуть включені нові символи — знак гривні та дзвінка буква «Ґ». Ці символи будуть включені до стандарту Unicode1 і до української розкладки всіх основних шрифтів, що використовуються в операційній системі Windows. Прикметно, що знак з’явиться на клавіатурі замість символу $, а букву «Ґ» можна буде вводити комбінацією клавіш Alt + «г». Легальні користувачі можуть оновити клавіатуру через Інтернет за допомогою ініціативи Windows Geniune Advantage.
Інформація датована листопадом 2005 р. ▲ Collapse | |
|
|
у word апостроф викликаеться натисненням Ctrl+є, є (себто кнопка "Ctrl" та швидко літера "є" два рази) в інших програмах ця функція не працює. | | |
Walerij Winnyk (X) ウクライナ Local time: 05:15 中国語 から ウクライナ語 + ... Як і треба, апостроф і "ґ" на своїх місцях :) | Sep 9, 2007 |
Виконую переклади в Linux, а тому український апостроф у мене там, де тильда (російська "ё"), а "ґ" на місці "\". Все в один натиск, без усіляких там "Мікрософт-Українів", "Альтів", "Табів" та "Контролів", і в усіх програмах. Це працює "з коробки".
[Edited at 2007-09-09 16:30] | | |
Лінукс рулез фореве! | Sep 10, 2007 |
Walerij Winnyk wrote:
Це працює "з коробки".
[Edited at 2007-09-09 16:30]
Але чув я, що як раз з коробки воно не дуже працює - треба лінукс довго налаштовувати за допомогою спеціаліста? | | |
Pages in topic: [1 2] > |